Vorige pagina | Blokschema | Volgende pagina |
Inleiding
Met name in de hoofdstukken Procesapparatuur en Omgeving, is duidelijk geworden dat schoonmaken een belangrijk middel is om besmetting van voedingsmiddelen te VOORKOMEN. Je hebt geleerd dat zowel fysische als chemische en microbiologische besmetting met schoonmaken te voorkomen is.
Omdat schoonmaken zo belangrijk is en dit in elk voedingsmiddelenbedrijf wordt gedaan, is er een extra hoofdstuk voor opgenomen.
In dit hoofdstuk leer je:
- Wat verontreiniging is
- Wat onzichtbare en zichtbare verontreiniging is
- Wat reinigen en wat desinfecterenDesinfecteren
Ontsmetten, grondig schoonmaken om micro-organismen te doden is - Welke stappen er zijn in een reiningingsproces
- Welke soorten reinigingsmiddelen er bestaan
- Wat het effect is van reinigen
Op de volgende pagina wordt eerst de opbouw van het hoofdstuk zichtbaar gemaakt.
Vorige pagina | Naar boven | Volgende pagina |