Sitemap
- Homepage
- Algemene informatie
- Deelnemende bedrijven
- Contact
- Handleidingen
- Mogelijkheden en achtergrond
- Nieuws
- Praktijkopdrachten
- Basistraining voedselveilig produceren
- 1. Werken in de voedingsmiddelenindustrie
- Inleiding
- 1.1. Voedingsmiddelenbedrijven verantwoordelijk!
- 1.2. Kwaliteitszorg
- 1.3 Voedselveilig product
- 2. Voedsel veilig produceren
- Inleiding
- 2.1. Fysische besmetting
- 2.2 Microbiologische besmetting
- 2.3 Chemische besmetting
- 2.4 Besmetting met allergenen
- 2.5 Proces contaminanten
- 2.6 Algemene hygiënische reiniging
- 2.7 Persoonlijke hygiene
- 2.8 Kwaliteitszorgsystemen
- 2.9 Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA)
- 3. Mens
- Inleiding
- 3.1 Fysische besmetting via de mens
- 3.2 Microbiologische besmetting via de mens
- 3.3 Chemische besmetting via de mens
- 3.4 Allergenen
- 3.5 Samenvatting mens
- 3.6 Actielijst mens
- 4. Omgeving
- Inleiding
- 4.1 Fysische besmetting via de omgeving
- 4.2 Chemische besmetting via omgeving
- 4.3 Microbiologische besmetting
- 4.4 Allergenen | Gescheiden productieruimtes
- 4.5 Samenvatting omgeving
- 4.6 Actielijst omgeving
- 5. Grondstoffen
- Inleiding
- 5.1 Besmetting via grondstoffen
- 5.2 Fysische besmetting via grondstoffen
- 5.3 Chemische besmetting via grondstoffen
- 5.4 Microbiologische besmetting
- 5.5 Allergenen
- 5.6 Proces contaminanten
- 5.7 Samenvatting grondstoffen
- 5.8 Actielijst
- 6. Procesapparatuur
- Inleiding
- 6.1 Fysische besmetting via procesapparatuur
- 6.2. Microbiologische besmetting
- 6.3 Chemische besmetting via procesapparatuur
- 6.4 Besmetting met allergenen via procesapparatuur
- 6.5 Procesomstandigheden
- 6.6 Preventief onderhoud
- 6.7 Samenvatting procesapparatuur
- 6.6 Actielijst procesapparatuur
- 7. Micro-organismen
- Inleiding
- 7.1 Wat zijn micro-organismen?
- 7.2 Groei micro-organismen
- 7.3 Levensvoorwaarden
- 7.4 Micro-organismen UITSCHAKELEN / BEPERKEN
- 7.5 Kruisbesmetting
- 7.6 Samenvatting
- 8. Reinigen en desinfecteren
- Inleiding
- 8.1 Wat is verontreiniging?
- 8.2 Hygiënisch ontwerp
- 8.3 Vormen van reinigen
- 8.4 Reinigingsstappen
- 8.5 Reinigingsmiddelen
- 8.6 Effectief reinigen
- 8.7 Giftige stoffen
- 8.8 Samenvatting reinigen en desinfecteren
- 9. Food Defense en Food Fraud
- 10. Kwaliteitzorgsystemen
- Basistraining veilig werken
- Inleiding
- Wetgeving
- Risico's
- Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's)
- Persoonlijke Beschermings Middelen
- Veiligheidsschoenen
- Beschermende kleding
- Gehoorbescherming
- Oogbescherming
- Transportmiddelen
- Werken op hoogte
- Noodplan
- Koek
- Ontvangst en opslag grond- en hulpstoffen
- Deegbereiding
- Bewerken van deeg
- Bakken
- Bewerkingen na het bakken
- Inleiding
- Koelen van producten na het bakken
- Afwerken van het product
- Het houdbaar maken van producten door koelen en diepvriezen
- Verpakken
- Ploegoverdracht - in ontwikkeling
- Kwaliteit
- Inleiding
- Kwaliteit
- Kwaliteitssystemen
- Kwaliteitsanalyses
- Controlerende instanties
- Allergenen
- Ethiek
- Veilig werken
- Snoep
- Grondstoffen
- Basisprocessen
- Inleiding
- Verwarmen
- Koelen
- Stollen
- Smelten
- Verdampen
- Condenseren
- Oplossen
- Kristalliseren
- Zetmeelontsluiting
- Geleren
- Viscositeit en temperatuur
- Wateropname en -afgifte (ERV)
- Oppervlaktespanning
- Gietproducten
- Kauwgom
- Inleiding
- Soorten kauwgom
- De grondstoffen
- Het smeltproces
- Het kneedproces
- Vormen en snijden
- Drageren
- Conditioneren en Verpakken
- Persproducten, comprimés (en steekproducten)
- Inleiding
- Welke persproducten zijn er?
- De grondstoffen
- Het proces
- Procesvariabelen
- Comprimees
- Welke comprimees zijn er?
- De grondstoffen
- De bereiding van comprimees
- Wat is een steekproduct?
- Soorten steekproducten
- De grondstoffen
- Het proces
- Drups en toffees
- Inleiding
- Drups
- Het samenstellen van de massa
- Benodigde apparatuur
- Toffees
- Samenstellen van de massa
- Benodigde apparatuur
- Bereiding van de massa
- Verwerken van de massa
- Spek
- Dragees
- Wat is drageren?
- Soorten drageerproducten
- De grondstoffen
- Het proces
- Gommeren
- Zachtdrageren
- Harddrageren
- Glanzen
- De apparatuur
- Verpakken
- Inleiding
- Functies van verpakken
- ERV-waarde
- Verpakkingsmaterialen
- Soorten verpakkingen
- Storingsvrij verpakken
- Verpakkingsmachines
- Omverpakkingen
- Coderen
- Opslag gereed product
- Kwaliteit
- Inleiding
- Kwaliteit
- Kwaliteitssystemen
- Kwaliteitsanalyses
- Controlerende instanties
- Allergenen
- Ethiek
- Veilig werken
- Vragen/ toetsen
- Sitemap
- Zoeken
- Inloggen